Studentboliger i tre

På turen under Trebyfestivalen den 22. juni besøkte vi også et viktig prosjekt for studentboliger i Trondheim: Moholt 50|50. Studentsamskipnaden i Trondheim var avgjørende for å bygge i tre her.

Moholt studentby ble bygget i 1965 som 80 lavblokker i tegl, men den manglet et tydelig sentrum. Studentsamskipnaden i Trondheim ønsket å oppgradere studentbyen og å gjøre det mer attraktivt også for nærmiljøet ved å plassere en klynge av høye boligtårn sentralt i Moholt. Arkitektene for Moholt 50|50 var MDH Arkitekter og entreprenøren var Veidekke. Tårnene er på ni etasjer og ble bygd i massivtre. Moholt 50|50 vant prisen Årets trebyggeri i 2016.

For fasaden ble det utviklet en ”teleskopfasade” som ivaretar krymping og beskytter endeveden til nedenforliggende lag. Kebony furu ble brukt til fasadekledning og trekledningen i første etasje er også brannimpregnert. 

Se mer detaljer her på Arkitektur N og på Archdaily.

Vi kunne besøke også en av de over 600 boenhetene. Hver student har eget rom med bad, men man deler kjøkken, stue, entré og en garderobe.

I sentrum av Moholt 50/50 ble det bygd et lavere bygg som inneholder et bibliotek og felles aktivitetsrom.

Tårnene følger passivhus-standard og har et eget geovarmeanlegg og vant Treondheims energispareprisen i 2017.

Geovarmeanlegg for Moholt 50|50